Vaaliteemani

Perheiden tukena

Lapsiperheiden omia valintoja ja toiveita on kuunneltava palveluita ja tukimalleja suunniteltaessa. Olen itse suurperheen isä ja haluaisin olla erityisesti monilapsisten perheiden asioita edistämässä.

Lasten kotihoito on monelle lapsiperheelle paras vaihtoehto ja sitä tulisi ennemmin tukea nykyistä enemmän kuin syyllistää perheitä tämän valinnan johdosta. Kotihoito on myös yhteiskunnan kannalta edullisin tapa huolehtia lapsista.

Autetaan avun tarpeessa olevia

Yksinäisyys, oma tai läheisen sairaus, huumeriippuvuus, mielenterveysongelmat tai joku muu elämän kriisi voi kohdata meitä jokaista sellaisella voimalla, että ei oikein jaksa edes etsiä apua. Tai jos on apua hakenut, eikä ole sitä saanut, niin se voi tuntua musertavalta. Näihin epätoivon ääniin pitäisi kyetä vastaamaan matalan kynnyksen palveluilla, joissa tunnistetaan hätä ja tuetaan hädän keskellä olevaa.

Asumiskustannukset kuriin

Lappeenrannassa asukkaat maksavat varsinaisten lakisääteisten verojen lisäksi ”piiloveroja” keskimääräistä kalliimpien asumiskustannusten muodossa. Omakotiliiton selvityksen mukaan Lappeenrannassa vakiomuotoisen 120 m2 omakotitalon kuntakohtaiset maksut ovat vuonna 2021 Suomen suurimmat yli 50 000 asukkaan kunnista (selvitys, dia 9). Tässä suuntaa pitäisi muuttaa!

Matkailustrategia kestävälle pohjalle

Matkailua kehitettävä erityisesti paikalliset olosuhteet huomioivalla, kestävällä tavalla. Massaturismin sijaan tavoiteltava erikoistuneita matkailupalveluja. ”Parempi tavoitella sadalta matkailijalta tonni kuin tuhannelta satanen”.

Vapaaehtoistyö kunniaan

Suomi on yhdistysten luvattu maa. Erilaiset seurat ja yhdistykset tuottavat monia harrastuksiin, henkiseen tai hengelliseen elämään kuuluvia palveluja, jotka ovat meille erityisen rakkaita. Kaikkea ei tarvitse tuottaa verovaroin.

Lappeenranta kuuluu niihin vähemmistössä olevien suomalaiskuntien joukkoon, joissa yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöveroa ei ole alennettu. Täällä yhdistykset maksavat maan keskiarvoa huomattavasti korkeampaa kiinteistöveroa. Hoidetaan tämä asia kuntoon!

Lataa tästä vaaliesitteeni: